Bloggen

websites bouwenZo’n dertien jaar geleden begon ik al met bloggen. Ik schreef verhalen over mijn dagelijks leven, blogde hobbymatig en bleef dit jarenlang volhouden. In eerste instantie door de gratis blogplatformen als Blogger of Web-Log te gebruiken, later begon ik met bloggen op mijn eigen domein. Toen ik zwanger was van mijn oudste zoon, begon ik een nieuwe blog om mijn ei over mijn moeizame zwangerschap kwijt te kunnen en later artikelen over het moederschap. MamaKletst werd geboren. En niet veel later begonnen de eerste commerciële opdrachten binnen te druppelen. Het hobbymatige bloggen werd steeds serieuzer en binnen een jaar werd het onderdeel van mijn bedrijf en besloot ik zelfs om er een nieuw online mama magazine bij op te zetten. 

 

Mijn eigen blogs

MamaKletst is mijn persoonlijke blog. Hier komt alles voorbij over het moederschap, verhalen over mijn kinderen, mijn zwangerschappen, opvoedkwesties, informatie over dagjes uit en productreviews. De populaire Blote Mama Buik rubriek is een goed gelezen item op mijn blog. Hierin laten verschillende moeders hun blote buik zien en vertellen hoe ze (na de zwangerschap) naar zichzelf kijken. Wat vinden ze mooi aan zichzelf en wat totaal niet? MamaKletst is deels commercieel. Het is mogelijk advertenties, advertorials / sponsored posts, gastblogs en product reviews te laten plaatsen. Waarvan een deel tegen betaling. Er is veel mogelijk, maar ik sta wel dicht bij mijn lezers en zal dan ook ten alle tijden alles een persoonlijke twist geven, zodat het, zelfs als het een betaalde samenwerking is, leuk is om te lezen voor mijn vaste lezersgroep.

Nieuw is het mama magazine MamaMag. Waarbij Mag de afkorting is voor magazine. MamaMag is een online magazine waar niet alleen ik, maar ook diverse andere moeders schrijven. MamaMag draait om persoonlijke verhalen en eerlijke product reviews. Ook is hier veel ruimte voor de verschillende persberichten die in mijn mailbox verschijnen. Voor mij is het een verlengde van MamaKletst. Wat ik op MamaKletst niet kwijt kan, kan ik wel kwijt op MamaMag en andersom. Daarbij wil ik van MamaMag echt een platform voor en door moeders maken, waar eerlijke en herkenbare verhalen over onder andere het moederschap het belangrijkste zijn. Maar ook hier is er ruimte voor advertenties, advertorials / sponsored posts, gastblogs en product reviews.

Ben je geïnteresseerd in een samenwerking met een of beide blogs, neem dan contact met me op om de mediakit op te vragen. Hierin staat alle informatie over de mogelijke samenwerking en de recente statistieken van de websites.

Bloggen voor jouw bedrijf

Naast artikelen voor MamaKletst en MamaMag is het ook mogelijk mij in te huren om blogs te schrijven voor jouw bedrijf. Dit kan voor blogs net als de mijne of bijvoorbeeld voor unieke content op je eigen website. Bloggen en dus steeds nieuwe content op je website zetten, zorgt er onder andere voor dat Google jouw website interessant blijft vinden en is dus zeker aan te raken. Maar ik kan me voorstellen dat het niet altijd voor iedereen is weggelegd. Is dat bij jou ook het geval, kan ik wellicht iets voor je betekenen.

De teksten zullen SEO vriendelijk geschreven worden. Het kan eenmalig, maar het is ook mogelijk maandelijks (of vaker) een blog aan te leveren.

Voor het schrijven van blogs reken ik een uurprijs van € 35,00. Neem contact met mij op om te bespreken hoeveel tijd ik nodig heb voor een blog.

Waarom zou je mij voor jouw bedrijf laten bloggen?

  • Mijn uurprijs ligt lager dan veel andere tekstschrijvers/bloggers
  • Er is laagdrempelig contact
  • Mijn adviserende rol, ik denk met je mee!
  • Naast de tekst kun je me ook inzetten voor het uiterlijk (denk aan de fotografie).
  • Ik schrijf de teksten SEO vriendelijk, wat Google heel erg leuk vindt.

Wil je eerst teksten bekijken die ik al eerder heb geschreven? Bekijk dan mijn blog MamaKletst om een indruk te krijgen van mijn schrijfstijl.

* Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW