Werkwijze website bouwen

websites bouwenWil je graag door mij je website laten maken, maar wil je eerst meer weten over mijn werkwijze? Dat begrijp ik natuurlijk. Daarom heb ik mijn werkwijze zo uitgebreid mogelijk beschreven.

Layout

Er zijn heel erg veel diverse layouts beschikbaar voor WordPress websites. Gratis, maar ook betaalde layouts. Als je mij je wensen doorgeeft, zal ik je tips geven waar je waarschijnlijk layouts naar jouw wens kunt vinden. Deze zijn qua kleuren uiteraard nog aan te passen. Het gaat meer om het bouwwerk zelf. Als je een layout naar wens hebt gevonden, kun je deze aan mij doorgeven. Bij betaalde layouts, is er een mogelijkheid dat ik de kosten hiervan (gedeeltelijk) op me zal nemen.

Offerte

Zodra de layout is uitgekozen, maak ik een offerte. Deze offerte is 30 dagen geldig. Hierin staat o.a. de afgesproken prijs vermeldt. En de tijd die ik eraan kwijt zal zijn. Dit zal mede afhankelijk zijn van hoe druk ik het heb. Maar over het algemeen zijn websites binnen 7 dagen na startdatum klaar.

Inhoud klaar? Beginnen maar!

Ik start pas met het bouwen van de website, als alle inhoud die op de website moet komen te staan klaar is. Je laat me weten wat er in het menu moet komen te staan en op welke volgorde. En je stuurt alle teksten en afbeeldingen naar me op. Wanneer je wilt dat ik me ook bezighoud met het schrijven en/of controleren van geschreven teksten, reken ik een uurtarief van € 50,00 exclusief BTW bovenop het tarief voor het maken van de website.

Ondertussen help ik je met het uitkiezen van de juiste webhosting en zodra dat is geregeld en de ruimte op het internet beschikbaar is (uiterlijk 24 uur na betalen van de webhosting), kan ik aan de slag met het installeren van je website. Ik laat je weten wanneer ik daarmee begin. Vanaf dat moment duurt het maximaal een week tot alles online staat. In de tussentijd zorg ik ervoor dat er een beginscherm te zien is, waarop staat dat de website “under construction” is. Niemand kan op die manier zien hoe de website er op dat moment uitziet.

De website is klaar

Zodra ik klaar ben met het maken van de website en alle opgestuurde teksten erop heb gezet, ontvang je van mij inloggegevens om de website te kunnen bekijken. Je kunt dan alles wat nog aangepast moet worden doorgeven. Dit is alles behalve de teksten, die voeg ik alleen toe, maar ik lees ze niet na. Verbeterpunten in de teksten kun je naderhand zelf aanpassen waar nodig, zodra je de website zelf in beheer hebt.

De aanpassingen waar je wel aan kunt denken, zijn aanpassingen aan het menu, het verschuiven van widgets of toch een andere kleur. Er is 1 correctieronde bij de prijs inbegrepen, dus alles wat aangepast moet worden, kan in 1 keer worden doorgegeven.

Betaling

Op de startdatum ontvang je van mij een factuur met daarop de prijs, zoals gecommuniceerd op de offerte. Je hebt 30 dagen de tijd deze te betalen. Pas als de betaling volledig binnen is, ontvang je van mij alle administratieve rechten en inloggegevens om de website zelf te beheren.

Heb je vragen of opmerkingen over de werkwijze zoals hierboven beschreven? Neem dan contact met me op via de contactpagina.