WordPress Cursus

koffie-meetingHeb je van WordPress geen kaas gegeten, weet je niet waar je moet beginnen, maar wil je wel heel graag leren hoe je met WordPress om kunt gaan? Dan is misschien mijn WordPress Cursus iets voor je. Dit kan individueel en in groepsvorm. In de interactieve WordPress Cursus vertel ik je alles wat je moet weten voor het in gebruik nemen van je websites. Wat je zoal leert?

Pagina’s aanmaken en aanpassen

Zonder pagina’s, geen website. Hoe maak je een pagina aan en kun je teksten plaatsen?

Blogberichten aanmaken en aanpassen

Ben je van plan om gebruik te maken van de blog-optie, door blogs of bijvoorbeeld nieuwsberichten te plaatsen, is het fijn te weten hoe je deze berichten (anders dan pagina’s) aan kunt maken en aanpassen indien nodig.

Menu’s aanmaken en aanpassen

Het is handig om de pagina’s waar je website uit bestaat in een overzichtelijk menu te plaatsen, zodat je bezoekers kunnen zien waar ze welke informatie kunnen vinden. Ik leer je hoe je menu’s aanmaakt en aanpast.

Widgets aanmaken en aanpassen

Widgets zijn gedeeltes op een bepaalde plek van je website, waar je informatie in kunt zetten. Op mijn homepage zie je bijvoorbeeld verschillende blokjes met informatie over verschillende pagina’s. Dat zijn widgets. Maar hoe maak je ze aan, verplaats je ze en pas je ze aan?

Het aanpassen van je theme / layout

Als je zelf aan de slag wilt met het maken en aanpassen van je theme (layout), is het handig om te weten hoe je dat het beste kunt doen. Ik laat je met simpele stappen zien hoe je een eenvoudige website in elkaar zet.

Het opmaken van je teksten

Foto’s toevoegen, linkjes naar andere websites of pagina’s binnen je eigen website. Verschillende tussenkopjes, andere kleuren. Er zijn veel mogelijkheden voor je teksten. Ik laat je zien hoe je je teksten op pagina’s en in blogs kunt opmaken naar je eigen wensen.

Het installeren en gebruiken van plugins

Plugins zijn een soort kleine programma’tjes die heel handig zouden kunnen zijn. Zo kun je met een plugin een contactformulier maken, spam tegenhouden en er zijn nog veel meer opties en mogelijkheden. Ik laat je zien hoe je plugins kunt installeren en updaten.


De WordPress Cursus duurt 2,5 uur en in die tijd bespreken we alles wat je wil weten.

Een individuele cursus kost € 250,00 en wanneer je liever met verschillende mensen in een groep de cursus volgt, is de prijs op aanvraag. Stuur me hiervoor een mailtje en vertel daarbij met hoeveel mensen je de cursus wilt volgen en op welke locatie je dat zou willen.

* Prijzen zijn exclusief 21% BTW en exclusief reiskosten